Wij ondersteunen personen in moeilijke situaties.

Lees hier meer over het 4M RESCUEd TEAM en help ons helpen!

We helpen mensen die zich in een moeilijke situatie bevinden, die (praktische) hulp nodig hebben. We doen dit vanuit een christelijke inspiratie, met respect voor ieder individu, ongeacht zijn of haar afkomst, culturele- of religieuze achtergrond. In het helpen vinden we samenwerken heel belangrijk. Hierdoor worden fijne- en zinvolle relaties gebouwd. Waar de nood zich voordoet is voor ons minder belangrijk. Wat we voor iemand kunnen doen, is wat telt. 

Om de werking mogelijk te maken vormen vier mensen de staf van RESCUEd Team, dit zijn Jakob van der Heide, Joachim Houwen, Wouter Vandebuerie en Nick Savoye.

Wens je mee te werken of heb je vragen? Stuur gerust een mail naar rescued@4mbe.com of vul het formuliertje onderaan deze pagina in.

In september verschijnt onze eerste nieuwsbrief met info over onze activiteiten tijdens het laatste jaar. Je zult deze hier ook kunnen raadplegen.

Wij zijn een vrij jong onderdeel van 4M België en nog volledig in ontwikkeling. We houden je hier op de website op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

 

Vorig jaar waren we actief in de regio Luik, waar we mensen geholpen hebben die getroffen waren door de overstromingen van juli 2021. In samenwerking met een plaatselijke partner hebben we ook drie gezinnen ‘geadopteerd’. Naast praktisch helpen, hebben we hen ook financieel kunnen ondersteunen.

Nick, staflid RESCUEd Team

In 2018 zijn we met een groep vrijwilligers naar Roemenië getrokken, waar we een plaatselijk kindertehuis geholpen met de realisatie van een speelplein. Ook in 2023 hopen we opnieuw naar het buitenland te trekken. In de loop van de maand september wordt er beslist waar we naar toe gaan en verneem je hier meer over deze actie.

Jakob, staflid RESCUEd Team

We kunnen dit alles enkel doen dankzij een grote groep vrijwilligers. Mannen en vrouwen, die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken, tijd vrij te maken. Ons werk is ook enkel mogelijk door de giften die we ontvangen. 

Joachim, staflid RESCUEd Team

Onze naam RESCUEd zegt het een beetje. We helpen, maar de ‘d’ in RESCUEd geeft ook aan dat ieder van ons ‘gered’ is door een persoonlijke relatie met Jezus. We kennen hem, en vanuit die relatie willen Hem uitdragen en anderen helpen, zoals Hij opgedragen heeft.

Wouter, staflid RESCUEd Team

Help ons helpen

Je kan ons werk financieel ondersteunen.

Je kan dit door een gift over te maken op rekeningnummer 
BE52 0019 3178 5009 op naam van vzw De 4e Musketier België met vermelding van “RESCUEd”.

Wil je meewerken op onze acties? Heb je vragen? Vul dit formulier in:

3 + 5 =